De Dogsee Story

Hoe de reis van Bhupi het leven van honden over de wereld verbeterd

Dit verhaal gaat over zwerfhonden die in een van de meest onherbergzame gebieden ter wereld leven. En hoe zij door een speling van de natuur ervoor hebben gezorgd dat wereldwijd honden in huis gezonder zijn, fitter blijven en beter in hun vel zitten. De zwerfhonden leven in Elam, een gebied in Nepal. Anders dan je van zwerfhonden zou verwachten zijn zij niet broodmager met een slecht gebit, hebben geen slechte vacht en zitten ze vol energie. Maar hoe komt dat deze honden zoveel gezonder zijn dan we zouden verwachten?

Dat dacht ook Bhupendra Khanal, of Bhupi zoals zijn vrienden en wij hem zullen noemen. Wat deed Bhupi in Elam? Hij was er niet lang daarvoor achter gekomen dat zijn werk niet was waar zijn hart lag. Hij was analist en had zijn bedrijf verkocht om op zoek te kunnen gaan naar zijn droom: werken met voeding. Daarom trok hij naar Nepal, zijn geboortegrond. Tijdens het reizen dacht hij na over zijn toekomst. Een toekomst die heel anders zou lopen dan hij en wij ooit hadden kunnen bedenken.

Bhupi ontmoette vele zwerfhonden op zijn reis en omdat hij een echte dierenvriend is én gek op honden, gaf hij ze altijd aandacht en vriendelijkheid. Het waren vaak typische zwerfhonden en de aandacht die hij ze gaf was voor hen een prettige afleiding. Tot hij in het gebied terecht kwam van ons verhaal: Elam. Hier ontmoette hij zwervende honden die een mooie, glimmende vacht hadden en vol energie op hem af kwamen gerend. Als hij ze aanhaalde, zoals hij altijd deed, zag hij ook hun uitstekende gebit.

Bhupi, nieuwsgierig als hij van nature was, vroeg zich af waarom juist deze honden een zoveel betere conditie en gezondheid hadden dan de andere honden die hij ooit tegen was gekomen? Bhupi ging op onderzoek uit, bekeek de honden en sprak met de bewoners van het gebied. Zo ontdekte hij het antwoord op de vraag waarom de honden zo gezond waren: Churpi, ofwel gedroogde jak kaas uit het Himalayagebergte. Churpi was juist in dat gebied te vinden. De inwoners gebruikten het als voedsel en gaven restjes aan de honden. Bhupi ontdekte dat deze kaas uit jak melk door de gezonde leefomgeving van de jakken de beste ingrediënten bezit die van nature zorgen voor gezonde en sterke honden.

Omdat hij zo’n hondenliefhebber is, moest Bhupi deze ontdekking wel wereldkundig maken en hij ontwikkelde Dogsee Chew: de gezonde en lekkere kauw traktatie voor honden. Tot de dag van vandaag traditioneel geproduceerd met alleen de beste natuurlijke ingrediënten, vol proteïnen en vitaminen en vrij van gluten en granen.

Bhupi vond zijn roeping om met voeding te werken, maar dan wel voor die van honden over de hele wereld. En door zijn nieuwsgierigheid kan ook uw hond nu genieten van de gezonde en heerlijke hondensnacks van Dogsee Chew.